5 Ağustos 2016 Cuma

VEDA 32 (Berna)

   Kapıdan çıkarken sevgili saç bakım uzmanımla geçen konuşmamızın etkisindeydim hala. Mutluydum, rahatlamıştım. Her şeye rağmen umut doluydum. Bitmesini hiç istemediğim bir haldi bu. Bahçe kapısına sardırılmış pembe güllerin arasından geçerken içime derin bir nefes çektim. Gerçek gül kokusunu tüm hücrelerime doldurmak istercesine uzun bir soluktu bu. O an, ayaklarımdan zemine çakılı kalmama sebep olan o görece uzun; yüreğimin kıpır kıpır olmasına, aldığım soluğun ciğerlerimde hapsolmasına sebep olan o büyülü an, aşık olmaktan bir türlü vazgeçemediğim adamla göz göze geldiğim andı. Aradan yalnızca üç gün geçmiş olmasına rağmen yüz yıl geçmişçesine bir bitkinlik kuşattı uzuvlarımı. Düşmemek için kolumu yana uzattığımda avuç içimde yakıcı bir acı belirdi. Yüzümü buruşturarak elimi çektiğimde fark ettim, üç ayrı noktadan sızmakta olan kanı. Kafamı tekrar kaldırdığımda hızla yanıma gelmekte olduğunu gördüm. Avuç içimde beliren bu fiziksel acı kolumdan yüreğime ulaştığımda geçen on yılın hayal kırıklıkları yeniden dimağımda canlandı. Kaçmak istiyordum, uzaklaşmak, olabildiğince hızlı koşup kaybolmak, kaybettirmek izimi ve silmek aldığım yaşların tüm etkisini. Belki o da bir hayaldi; sadece bedensiz bir yansıma. Öyle olduğunu umarak yanından geçip gitmek üzereydim. Kolumdan tuttu. Cebinden çıkardığı peçeteyi avcumdaki yaraların üzerine doğru kapattı.
“Nereye gidiyorsun?” diye sordu.  Nereye olacak, senden kaçabileceğim herhangi bir yere demek istedim. Yapamadım, yapmadım. “Ona.” dedim. Elimi bıraktı. “O da kim?”  Öfkeli olmasını bekliyordum ama daha çok şaşırmış gibi görünüyordu.
   “O işte. Senden önce o vardı. Hatta hep o vardı. Hayal ettim ben onu. Kendim yarattım. Yanımda olmadığın, hatta yanımda iken aslında yok olduğun anları bile onunla doldurdum ben. Ama silebilirim. İstediğin an silip çıkarabilirim hayatımdan” demek istedim ama anlamayacaktı, biliyordum. Tüm o havada kalacak, hatta beni olduğumdan da aciz gösterecek sözcüklerin yerine “Fakülteden arkadaşım.” Dedim. “Onunla uzun zamandır planladığımız bir tatil vardı. Sana bahsetmiştim, unuttun mu?”
   “Hangi arkadaşın?” Diye sordu. Umutsuz ve de yarım bir gülümseme belirdi yüzümde. “Hangi arkadaşımı tanıyorsun da onu tanıyacaksın hayatım? Üstelik ne fark eder, gidiyorum işte. Kafam karışık son zamanlarda. Biraz tatile ihtiyacım var. Hem sen niye geldin, hayırdır?”

    Tekrar ellerini uzattı, “Tatilini erteleyemez misin?” diye sordu. “Ya da izin ver, ben de seninle geleyim.” Şaşırmıştım. Ne duyduklarıma ne de ışıltısını unuttuğum gözlerindeki samimiliğe inanabiliyordum. Olanlar hayalden de öteydi. İmkansızdı. Bu kez gerçekten de çıldırıyor olmalıyım diye düşündüm. “Gerçek misin sen?” diye sordum. Bakışları tıpkı eskiden olduğu gibi sıcacık ve berraktı. Gülümsedi. Bu kez; “Ben de sizinle geliyorum.” Dedi. Sesinde soru sorduğuna ya da rica ettiğine dair bir vurgu yoktu. Karalıydı, istekliydi. Yine de bu halinden şüphe etmek için yıllarca birçok gerekçe biriktirmiştim. “Keşke gelsen.” Dedim. “Ama gelemezsin ki, Roma’ya gidiyorum. Uçağa binemezsin.” Biraz durdu ancak yine kararlı bir şeklide, “Neden binemeyecekmişim, hadi bana da bilet alalım.” dedi. Erkeklerin bir kadını gerçekten istediği andaki çocuksuluğu değişmez bir durumdu. Gardı inmeye hazır her kadında merhamet duygusu uyandırır bir çocuksuluktu bu. “Neyse!” dedim. “Hadi beni havaalanına bırak. Nasılsa oradan dönmek istersin sen.” Elimi sımsıkı kavradı ve arabaya doğru sürüklemeye başladı. 

Devamı gelecek... ;) 

20 yorum:

  1. Canım.Bloglara fazla girip ilgilenemedim.Aklıma düştün geldim okudum.Yine bir sonraki bölümde neler olacak merakı yaratan bir bölümdü.Seni ihmal ettiysem, yani bu duyguyu hissettiysen üzülürüm.Gözümüzün önünden bir yere gitme canım.Ben Milas'tayım uzun süredir.Vın wi-fi kullanıyorum. Kısıtlı olabiliyor.Sevgilerimle.Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz bir şekilde herkesi yavaşlattı sanırım. Ben de uzunca süredir uğrayamıyorum. Ama tatil bitti artık, buralardayım. Kimler var, kimler yok bir dolaşıp bakayım. Sevgiler :)

      Sil
  2. Bu bölümü koca yaz bekledim. Artık sana girip bakmamaya başlamıştım. İyi oldu arkadaşım bu bölümü yazdığın. Eline noldu ki merak ettim boşlukta kalmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa evet, kapalı kalmış o kısım. Eline gül dikeni batıyor. Teşekkürler uyarı için ;) bir ara düzelteyim.

      Sil
  3. buzlu kalemin dönüşü :) sıcaklarda erimemiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eridim yaaa ben de herkes kadar. Artık sulu mulu idare edeceğiz ;)

      Sil
  4. Devamını bekliyorum güzel bir yazım olmuş canım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir kurgu gibi duruyor ama yanlış mı düşünüyorum? Yoksa sizin hayatınız mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tastamam hayal ürünü olup gerçek ve tüzel kişilerle bir alakası yoktur le yan ;)

      Sil
  6. Ne güzel bir hikaye bu sevgili kalem. 32. bölümden başlamış olmak benim için büyük kayıp olsada şimdi en başına dönüp 1. bölümü bulmaya çalışacağım ve sen 33. bölümü yayınlamadan okuyup bitirebilirim inşallah. Şöyle bir dolaştım bloğun da ama 17. Bölüme kadar olanı buldum.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir hikaye bu sevgili kalem. 32. bölümden başlamış olmak benim için büyük kayıp olsada şimdi en başına dönüp 1. bölümü bulmaya çalışacağım ve sen 33. bölümü yayınlamadan okuyup bitirebilirim inşallah. Şöyle bir dolaştım bloğun da ama 17. Bölüme kadar olanı buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://buzlukalem.blogspot.com.tr/search/label/VEDA?m=1
      devamına buradan ulasabilirsin 😉

      Sil
  8. Tamam çok teşekkür ediyorum 😄

    YanıtlaSil
  9. Ben zaten oraya kadar olanı bulmuştum 😄. Ondan öncesini bulamadım. Neyse bende 17 den başlarım o zaman 😄. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://buzlukalem.blogspot.com.tr/search/label/VEDA?updated-max=2016-05-14T11:24:00-07:00&max-results=20&start=16&by-date=false&m=1
      Burada da ilk 17 bölüm var. Teşekkürler ve de sevgiler 😊

      Sil
    2. Veeeee evet başladığım noktaya geldim 😄. Gerçi 33 demiştim ama ben gelene kadar 36 olmuş. Ama iyide olmuş bence kitap sayfalarını çevirmeye devam ara vermeden 🤗😄. Buzlu kalemine ve yüreğine sağlık 😙. Sevgilerimle 💕

      Sil
    3. Veeeee evet başladığım noktaya geldim 😄. Gerçi 33 demiştim ama ben gelene kadar 36 olmuş. Ama iyide olmuş bence kitap sayfalarını çevirmeye devam ara vermeden 🤗😄. Buzlu kalemine ve yüreğine sağlık 😙. Sevgilerimle 💕

      Sil
  10. Çoook güzeeel bir yeni başlanğıç.
    (Arkasıyarın) okuyacağım.
    Ne çok beğendim."Erkeklerin bir kadını gerçekten istediği andaki çocuksuluğu değişmez bir durum.Gardı inmeye hazır
    her kadında merhamet duygusu uyandırır."
    Bu yaşta bu duyguları ancak yetenekli insanlar hisseder ve tazıya dökebilir.
    Seni kocaman öpüyor ve tebrik ediyorum.
    Oğlanı da mıncıklıyorum...

    Hemen bitimesin diye her yayınını ayrı okuyup sindire sindire anlaya anlaya yorumlayacağım.

    YanıtlaSil
  11. Öpüyorum sizi çooook. Oğlum da öper ellerinizden, sevgiler ;)

    YanıtlaSil