23 Ağustos 2016 Salı

VEDA 36 (Oktay)

  Pizza bitmişti. Kocaman pizzadan tek bir dilim almıştım ve pizza bitmişti. Oysa hep tersi olurdu. Bu kadar yiyebilmiş olmasına şaşırmam gerekirdi belki ama artık neye şaşıracağımı bilmiyordum. Çantasından çıkardığı ıslak mendil ile ellerini sildi, sonra bir tane de bana uzattı. Gülümsemeye devam ediyordu.
  “Arkadaşın ne zaman gelir?” dedim ve “Ne zaman gidiyoruz?” diye ekledim, gülümsemesinden cesaret alarak. Birden ciddileşti. Bir mendil daha çıkardı, ağzını sildi. Derin bir nefes aldı; “Arkadaş falan yok. Ayrıca neresi olursa olsun fark etmez, sadece buradan gitmek istiyorum. Üstelik sen gelmiyorsun.” Dedi. Sonra da masanın üzerindeki telefonu aldı ve kurcalamaya başladı.
  Umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım. Belki de başından beri yanlış şey için endişeleniyordum. Çaresiz kalmıştım. Ne yapmam, ne söylemem gerektiğini bilmiyordum. Öfkelenmeli mi, üzülmeli mi yoksa boş versene deyip çantamı alıp gitmeli miydim? İçimden ağlamak geliyordu. Tüm olanlar bir kenara, yıllardır herhangi bir şey için tek bir damla gözyaşı dökmemiş olmama şaşırdım.
  
   Yemek boyunca birkaç kez telefonum çalmıştı. Açmak istememiştim. İşte yine çalıyordu. Ömür olmadığını umarak cebimdeki telefonu çıkardım. Hastanenin numarasıydı. “Hocam!” dedi telefonun ucundaki ses. “Sizi rahatsız ediyorum, özür dilerim ancak Ömür adında bir bayan sizinle görüşmek istediğini söylüyor.”
“İzinde olduğumu söylesene kızım!”
 “Raporlu olduğunuzu, hastanede bulunmadığınızı söylediysem de bir türlü inandıramadım. Belki siz kendisiyle konuşmak istersiniz.” Yerimden kalktım. Masadan uzaklaştım. “Şu an hiç müsait değilim. Onu sonra arayacağımı söyle.”

 “Hocam çok ısrar ediyor, zor durumda kaldık, lütfen!” Telefonun ucundan gelen hışırtı ve ufak bir gürültünün ardından Ömür’ün sesini duydum. Ne söylediğini anlayamıyordum. Kulaklarım uğuldamaya başladı. Göğsümdeki baskı ve ağrı dayanılmaz bir hal almıştı. Nefes almakta ve ayakta durmakta zorlanıyordum. Önce elimdeki telefon yere düştü, sonrası ise karanlık.  

Devam edecek... ;)

15 yorum:

  1. Geniş zamanda geleceğim.
    Uzun uzun kalıp hepsini okuyacağım biliyorsun seni sindire sindire okumayı severim aceleye gelmesin.
    Öpyorum seni ve tatlı akıllı oğlunu iyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neeeee zaman isterseniz 😊 ben de çok öpüyorum, sevgiler 😘

      Sil
  2. Yaylaya internet gelene kadar güzel dizinizin son bölümlerini kaçırdım. Eşim de takip ediyordu sizi. Geriye dönüp konuyu biraz hatırlamam lazım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi ziyaret edecektim. Yazdı, izin dönemiydi, olaylardı derken bir türlü fırsat olmadı. En kısa zamanda uğrayıp taş ev ne durumda, misafirlerini ağırlamaya başladı mı bakacağım.
      Size ve eşinize selamlar, sevgiler 😊

      Sil
  3. Merhaba ben Nur
    Bloguza daha önceden uğramıştım yorum bırakmış mıydım hatırlamıyorum. Öykü yazıyorsunuz anladığıma gore bir bölümü okudum fakat başını bilemediğim için pek fazla anlayamadım. Ama tutkulu yazıyorsunuz kaleminize sağlık :)
    Bloguma beklerim umarım gelirseniz mutlu olurum ...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemencecik yapıyorum iadeyi ziyaretimi :)
      Teşekkür ederim bu arada güzel yorumun için ;)

      Sil
  4. selam!
    öykünü baştan sona tek seferde okudum (diğer yazılarını henüz değil).
    kalemine, öyküne, kurguna, konuşur gibi yazışına, zekana, evli çocuklu hekim olup zamanını bunca verimli kullanabilme becerine bayıldım.
    hayali tefrika öykümün çatısını hazırladığım ve henüz yedi bölümünü kurguladığım dönemde bloguna denk gelmem tesadüf olamaz di'mi?
    ellerine, yüreğine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baştan sona mı? gerçekten mi? Artık çok az kişi yapabiliyor bunu, biraz fazla uzadı da :)) gözüne gönlüne sağlık ;)
      öykünü bekliyor olacağım

      Sil
  5. baksanaaa, az önceeee ben blogundaydıım yorumları okudum sana espirik yapcaktım, "bitmeyen öykü yapmışlar" diyeeee, sona dedim ay şimdi ya kızarsaaaa yapmadım bloguma döndüm sen yorum yapmışııııın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhaaa öyle oldu evet, ürkütücü bir boyuta ulaştı :)))
      ayrıca herkes rahat rahat yapsın yorumunu, kolay kolay kızmam ben, üstelik sana mı kızacakmışım pehhh ;)

      Sil
  6. İşte geldim bitmesin istiyorum.
    Hep kadınlar bayılacak değil ya iyi oldu valla,ayılsın bakalım.Ciddi hastalık filan yoktur inşallah.
    Berna tam gaz devam tutarlı ve bağımsız haraket etmeni kutluyorum.
    Kim tutar seni diyelim,diğer sayfaya geçelim.
    Tebrikler.Yine çok akıcı-ayrıntıcı ve gerçek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) bayılan bayılana oldu evet ama plansız, hesapsız aklıma estiği gibi yani gelişine yazıyorum, klişeye kaçmam umarım sonlarda. Gerçi böyle giderse son gelmeyecek ;)
      Bu arada her bölüme ayrı ayrı yorum yazmışsınız, ne hoş, ne incesiniz. Teşekkürler ve de sevgiler :)

      Sil
    2. Tatlıcım sen her yazına,eminim dakikalar,belki saatler harcıyor ve bizimle paylaşıyorsun.
      İnan bu ilgi ve alakayı en azından benim tarafımdan,fazlasıyla hakediyorsun.
      Sağlıkla kal-Sevgile yazmaya devam.

      Sil
  7. Tühhh son sayfa olmadı şimdi 😊. Ne güzel ara vermeden okuyordum şimdi bekle dur 🙄. Ne yapalım bekliycez artık 😄. Uzasın uzasın hiç şikayetim yok benim heyecan ve merakla okuyorum. Kalemine ve yüreğine sağlık. Sevgilerimle

    YanıtlaSil