17 Mayıs 2016 Salı

HAYALLER

 Tek bir ömür kime yetmiş. Ölümden korkmayan, kaçınmayan ya da ertelemek için elinden geleni yapmayacak olan kaç kişi var. Zaman azıcık olsun yavaşlasa ne olur sanki. Öyle çok hayal var ki oysa.. Şükürsüzlük böyle bir şey mi?  Tek ben mi varım dünyayı köşe bucak dolaşmak isteyen?  Aynı zamanda resimler, heykeller yapmak, müzikler bestelemek.. Ömründe bir kerecik olsun bir kitap yazmak bir anıt niteliğinde. Bir değil üç-beş çocuk sahibi olmak ve her birini bizzat kendi büyütmek. Onları sadece toplumun değil, doğanın da bir parçası yapmak. Aynı zamanda akademisyen olmak, araştırmalara imza atmak, çok ama çok çalışmak, gece gündüz demeden.
  Bir de bahçesindeki çiçeklerin arasında oğlumun hoplayıp zıpladığı, minik havuzunda ördeklerin yüzdüğü, kapı önü paspası mavi gökyüzüne gülümseyen, duvarları tüf taşından, mutfak kapısını açtığında içeriye mis gibi deniz kokusu dolan bir eve sahip olmak. Saçlarımın her bir teli bembeyaz olup da, torunlarımın bahçesindeki ağaçlara tırmanışını verandasında sevgiliyle birlikte kahve yudumlarken seyredeceğim bir eve..
  Daha kaç kişinin hayatına teğet geçecek hayatım dokunmadan? Zaman yok diye ertelediğim "bir faydası dokunmak" hayallerim daha kaç miskin gündüzün kurbanı olacak.
  Daha kaç gecem, kaç gündüzüm kaldı ki? 
  Kime yetmiş tek bir hayat.. Bırak elliyi altmışı, doksan dokuzuncu yaş gününde dahi keşke şunu da yapsaydım demeden tükenen kaç ömür oldu bu dünyada?
  Bir de şu korku yok mu? Sanki bir şeyler yapmaya başlarsam zamanın hızlanacağı korkusu.. Onu yenmekle mi başlamalı yoksa?

28 yorum:

  1. Bugün çok işim vardı. Arkadaşım kapıya dayanıp " hadi dışarıya çıkıyoruz " dedi. Olmaz, vaktim yok dediysem de dinletemedim. 10 dakika sonra arabadaydım. " boş ver işi, hayat akıp gidiyor, düşünme yaşa " demişti çünkü...Elbette hepimizin hayalleri,idealleri var. Söyledikleriniz/ istedikleriniz olmayacak şeyler değil. Ama arada hayatınızı yaşamayı unutmayın...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çocukluğumdan beridir hayal kurmayı çok sevdim. Hep bir planım, yapılacaklar listem oldu. Elimde değil ;) Sevgiler :))

      Sil
  2. Ah bilseniz, hayal kurmaya bile üşenen ne çok insan var yeryüzünde. Yaşlarının en ilerlemiş zamanlarında en güzel eserlerini vere öyle çok insan var ki. Hayallerinize hükmetmekten vazgeçmeyin. Bir gün kitap yazdığınızda ilk duyanlardan biri olmayı öyle çok isterim ki.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal kurmaya üşenen değil de vazgeçen mi desek acaba. İnsanların çoğu büyük, küçük hayal kırıklıkları neticesinde düşlemeyi bırakıyor bence.
      Bir kitabım çıkarsa eğer lütfen hatırlatın, size göndereceğim ;) sevgiler...

      Sil
  3. Zaman çok çabuk geçiyor. Bir koşturmaca içinde kaybediyoruz zamanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf bu yüzden, bazı akşamlar elektrikler kesilsin diye dua ediyorum ;)
      sevgiler...

      Sil
  4. akıp giden zamanın telafisi yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden yaşadığın anın değerini bileceksin derler hep değil mi? sevgiler ;)

      Sil
  5. Aslında hayat hayalleri gerçekleştirmek için çok kısa olabilir ama gerçekleri yaşamak için de çok uzun bence :D

    YanıtlaSil
  6. Zamanın hızlanması konusu beni hep meşgul etmiştir. Özellikle durmasını istediğim anlarda zaman daha da hızlı geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Senin için mutsuz bi an geçmek bilmeyen dakikalar birbirini kovalarken, diğer tarafta mutlu olan bi insan için akıp geçiyo.Fakat ikiside aynı zaman, mutluyken nasıl geçtiğini anlamıyo insan

      Sil
    2. Ben bunu en çok tatildeyken hissederim :)) Aylar öncesinden 3-5 günlük tatil için gün saymaya başlarım, o gün gelir sonra ne olduğunu anlamadan hoooop geçiverir :)))
      Bu arada gezi notlarınızı ilgi ile takip ediyorum kaystros tyrha.
      Sevgiler...

      Sil
  7. ayyyy düşünme böyleeeee zaman zaten geçiyo gidiyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman dediğin düşünsen de geçiyor, düşünmesen de... böyle alışmışım ben napim ;)

      Sil
  8. Dilerim bütün hayallerin gerçek olsun ama sizin için hayırlı olacak ise olsun çok istediğimiz şeyler için yapılan fedakarlıkların gösterilen çabanın benliğimizi yıpratmasına izin vermeden sahip olup o mutluluğu yaşamak en güzeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, inşallah. Çabalamak yıpratıcı olur mu bilmiyorum ki. Sanki boş durmak insanı daha çok eskitirmiş gibi geliyor bana ;)

      Sil
  9. Merhabalar.
    Bir şiirim vardı ve ismi "Bir ömre yetmeyen sevdalar" diye. Maalesef hayallerimiz bizlere biçilen ömürden çok büyük. Sığdırmaya çalışacağız. Her şey gönlünüzce olsun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey, hayal kurmanın sınırı yok, açgözlülük yapıyoruz işte ;)
      İlk fırsatta şiirlerinizi okuyacağım.
      Sevgiler, selamlar...

      Sil
  10. hayal kurmak iyi de uyanınca fena oluyor , eskiden çoktular şimdilerde pek yoklar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal kırıklıkları arttıkça, insan hayal kurmaya cesaret edememeye başlıyor di mi ;)

      Sil
  11. Bulutsuzluk Özlemi ne olursa olsun yaşamaya mecbursun diyor. Aslında ne olursa olsun hayal kurmaya mecbursun olmalı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hayal kurmayı bırakan insan, hayattan da vazgeçen insandır ;)

      Sil
  12. Zaman çabuk geçiyor...

    YanıtlaSil
  13. Ahhh o hayaller :) kurdukça kaybolacağını düşündüğümüz düşlerimiz iyiki varlar olmasa ne yapardik.. Belki yapamiyoruz bircok seyi ama hissedebiliyoruz.. Çoğu insan birbirlerinin hayatlari arasinda sıkışıp kalıyorlar.. Hep başkası ne yapıyorsa onu yapmak istiyorlar.. Yapamasakda hayallerimizin bile bizim olduğunu bilmek huzurlu :) Kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  14. Ahhh o hayaller :) kurdukça kaybolacağını düşündüğümüz düşlerimiz iyiki varlar olmasa ne yapardik.. Belki yapamiyoruz bircok seyi ama hissedebiliyoruz.. Çoğu insan birbirlerinin hayatlari arasinda sıkışıp kalıyorlar.. Hep başkası ne yapıyorsa onu yapmak istiyorlar.. Yapamasakda hayallerimizin bile bizim olduğunu bilmek huzurlu :) Kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayallerimiz de aslında birbirinin ya da bir öncekinin benzeri hayaller. Hayal gücü gerçekten kuvvetli çok az insan kaldı. Belki de bu yüzden hayatlar böylesine girift ;)
      Teşekkürler ve de sevgiler...

      Sil